English (United Kingdom)Македонски (Macedonian)
Понеделник, Февруари 24, 2020

BMP500.S LPG

Диспанзерите од серијата SHARK BMP500SL LPG

 

Диспанзерите за LPG од TATSUNO BENČ служат за точење на течен пропан-бутан гас (LPG) во автомобилите. BMP 511/LPG SHARK диспанзерите се еднострани или двострани, со дизајн за единечно истакачко место, односно, два автомобили можат да точат гас истовремено.

Диспанзерите се опремени со високо квалитетниот Јапонски хидрауличен систем TATSUNO и веродостојниот калкулатор PDE (Czech Republic). Сите диспанзери од серијата SHARK LITE можат да функсионираат во рачен мод (на пр. off-line), и во автоматски мод, каде што диспанзерот е поврзан со фискалниот систем, а што се однесува на податоците како што се литрите, и цената се пренесуваат до фискалниот апарат. TATSUNO BENC BG-16 конзоли може да се користи за управување со диспанзерите или диспанзерите можат да бидат директно поврзани за системот за точење на бензинската станица.

 

shark

 

 

Спецификации:

 

 • Хидраулика TATSUNO (Japan)
 • Веродостоен електронски бројач
 • LCD дисплеи (6-6-6) со можност за подесување на позадинското LED светло
 • Модерен компактен дизајн со плексиглас
 • Двоканален пулсен генератор TATSUNO (Japan)
 • Електронско броило
 • Електронско броило за секое истакачко место
 • Инфраред далечински управувач за подесување на опциите на диспанзерот
 • Истакачки места BREVETTI NETTUNO (Italy)
 • Истакачки места SEMPERIT or ZVA-ELAFLEX (Germany)
 • Манометар
 • Контролни стакла за проверка на течниот гас
 • Вентили за веродостојно источување на предетерминираната количина/литри
 • Тастатура со четири копчиња за предетерминација на количина/литри
 • IFSF-LON или IFSF-TCP/IP комуникација
 • Автоматска температурна корекција – ATC
 • Различни вградени модули за плаќање за картички/чипови
 • Интеграција на LPG модул во диспанзерите BMP 2000 SHARK
 • Верзија на диспанзерот само со дисплеј за количина на источено гориво
 • Различни бои на изведба – на барање на клиентот

 

 

shark
shark

 

Технички спецификации:

 

 

 • Проток на испорачување:
 • 50 ltrs/min
 • Точност при источување:
 • ± 0.5%
 • (на минимално источени 5 литри)
 • Максимален притисок:
 • 1.8 MPa (18 bar)
 • средно: течен пропан бутан
 • Струјно броило:
 • 230V +10% -15%, 50Hz
 • max.85VA
 • Напојување на струја на елементите за префрлување:
 • 230V, 50Hz
 • Оперативна температура:
 • –25°C ÷ +55°C
 • (со опрема за прегревање –40°C)