English (United Kingdom)Македонски (Macedonian)
Понеделник, Февруари 24, 2020

BMP500.SX - ECONOMY

Диспанзерите од серијата SHARK BMP500.SX - ECONOMY

 

Дизпанзерите TATSUNO BENC од серијата SHARK ВМР 500.SX - "Economy" служат за точење на течни нафтени деривати во автомобилите. Станува збор за прогресивен едностран/двостран, односно точење на два различни видови на нафтени деривати со едно или две истакачки места.

Диспанзерите се опремени со високо квалитетниот Јапонски хидрауличен систем TATSUNO и веродостојниот калкулатор PDE (Czech Republic). Сите диспанзери од серијата SHARK можат да функсионираат во рачен мод (на пр. off-line), и во автоматски мод, каде што диспанзерот е поврзан со фискалниот систем, а што се однесува на податоците како што се литрите, и цената се пренесуваат до фискалниот апарат. TATSUNO BENC BG-16 конзоли може да се користи за управување со диспанзерите или диспанзерите можат да бидат директно поврзани за системот за точење на бензинската станица.

 

Спецификации:

 • Хидраулика TATSUNO (Japan)
 • Веродостоен електронски бројач
 • LCD дисплеи (6-6-6)
 • Електронски контролирана LED позадинска светлина на дисплеите
 • Модерен компактен дизајн
 • Генератори на пулсот со два канали TATSUNO (Japan)
 • Електронско броило
 • Електромеханичко броило
 • Систем за надоместување на пареа со електронска сигнализација
 • Истакачки места ZVA-ELAFLEX (Germany)
 • Странични контролни стакла за проверка на протокот на горивото
 • Вентили за прецизно источување на количина/литри
 • Тастатура со 4 копчиња за пре-детерминација на количина/литри/денари
 • Можност за интеграција на UH модул (130 литри/мин)
 • IFSF-LON или IFSF-TCP/IP комуникација
 • Различни бои на изведба – на барање на клиентот
 • Можност за инсталирање на модул за мултимедија

 

shark
shark
shark


Технички спецификации:

 • Проток на испорачување:
 • Стандарден 30-50 ltrs/min
 • висок 70-80 ltrs/min
 • екстремно висок 120-130 ltrs/min
 • Точност при источување:
 • ± 0.5%
 • (на минимално источени 2 литри)
 • Минимален притисок:
 • ТНГ 0.16 MPa
 • течни горива 0.20 MPa
 • Максимален притисок:
 • 0.4 MPa
 • Електрични мотори:
 • трофазни, 3x400V/50Hz, 0.75kW, 1395 rpm
 • Струјно броило:
 • 230V +10% -15%, 50Hz
 • max.85VA
 • Оперативна температура:
 • –25°C ÷ +55°C
 • (со опрема за прегревање –50°C