English (United Kingdom)Македонски (Macedonian)
Понеделник, Февруари 24, 2020

Timm OIL

ЛТА Петрол Сервис ДОО е дистрибутер и сервис на OPW.

Повеќе

Timm OIL

ЛТА Петрол Сервис ДОО е членка на групацијата Токхеим.

Повеќе

ТАТСУНО

ЛТА Петрол Сервис ДОО е овластен генерален сервис на диспанзерите Tatsuno Europe.

Повеќе

Лукоил

Бензинска Пумпа Лукоил

Свечено отворена Лукоил - Мачја Глава

Руската нафтена компанија „Лукоил“ја отвори новата бензинска станица на автопатот Куманово-Скопје, кај месноста Мачја Глава.

Директорот на Лукоил Македонија Андреј Куку рече

дека ова е 17-та од 40 бензински пумпи што компанијата планира да ги отвори во земјата. Станува збор за најголемата и најсовремена досега бензинска станица на оваа компанија, која се простира на 6.000 метри квадратни. Изградена е на две нивоа, од кои едното е на автопатот Е 75, а другото на регионалниот пат Романовце-Куманово.

За потребите на оваа бензинска пумпа вработени се 30 лица, а во сите пумпи на „Лукоил“ работат 270 лица. Компанијата најави дека годинава ќе отвори уште три нови пумпи.

Во прилог подолу погледнете ги фотографиите направени неколку денови пред свеченото пуштање на бензинската пумпа: